projects information home  
 
 
only search Studio Kalamar
DINOS OFFICES AND RECYCLING FACILITIES
 
 
location: Solkan, Slovenia
area: 700 m2
client: Dinos d.d.
type: office, production
status: completed
year of construction: 2004
 
     
 
An example of true urban divergence, the site is located on the edge of an industrial zone, across from a line of housing buildings. The project positions a floating horizontal form behind the existing line of trees, blocking most of the views into the yard behind. The construction is superimposed over the protective sheath that changes colour and level of transparency according to function, thus also echoing the repetition of the facades opposite. In the back, the yard is bordered by a solid concrete wall on one side and a line of iron slabs on the other. A covered structure with concrete walls and a light steel roof construction houses recycling facilities; its wide overhangs provide outside workspace in all weather conditions. The rusty colour of all visible metal constructions echoes the prevailing colour scheme of the yard, filled with crushed cars and various broken machinery.
 
projects
 
by year
 
by status
completed
under construction
current
unbuilt
concept
 
by type
housing
office
public
retail
production
public space
urban infrastructure
masterplan
interior
product design
stage design
 
awards
 
contact
Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel.: +386 1 2410 470

studio@kalamar.si
 
Follow us on
 
Website contents © Studio Kalamar, 2017
Photos
Miran Kambič and Studio Kalamar