projects information home  
 
 
only search Studio Kalamar
RETAIL CENTER HOLERMUOS
 
 
location: Ormož
area: 6.900 m2
client:
IGD Holermous d.o.o.
type: retail
status: completed
year of construction: 2007
 
 
The centre is located at the edge of the town, next to a public park. The three-storey west wing houses retail spaces and offices, the principal one-storey volume houses a supermarket. Back and side elevations that face green areas are characterised by their minimalist colour and texture scheme, combining dark gray metal panels and visible concrete. Front elevations, facing the city, introduce several visual accents: construction of the glass clad eastern elevation is highlighted by a series of thin vivid colour verticals, while pixelated silver coloured print on glass disperses morning sun. The horizontal composition of lower volume's glazed northern elevation is accentuated by the two bright coloured entrances, connected by the green overhang.
 
Published in: Urban Environment Design Magazine, (2010), Mall? More! (2011), Shopping Mall (2012), Arhitecture file (2012)
 
projects
 
by year
 
by status
completed
under construction
current
unbuilt
concept
 
by type
housing
office
public
retail
production
public space
urban infrastructure
masterplan
interior
product design
stage design
 
awards
 
contact
Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel.: +386 1 2410 470

studio@kalamar.si
 
Follow us on
Website contents © Studio Kalamar, 2017
Photos
Studio Kalamar