projects information home  
 
 
only search Studio Kalamar
KEMA PUCONCI COMPANY HEADQUARTERS
 
 

location: Puconci
area: 1.000 m2
client: Kema Puconci d.d.
/invited competition/
type: office
status: concept
year of competition: 2003

 
   
 

The aim of the project was to provide office space for a small company in a predominately natural environment. The L-shaped site with an existing building in the southeast corner is gently sloped to the west; in the north, it continues into a wooded area. The new structure is divided according to function: the existing building is renovated and enlarged, housing various programmes with customer access and secondary spaces. Oriented east - west, it is shaped like a uniform dark box behind a large wall on the south side which serves as a barrier as well as an information board with the company sign discreetly embedded into its surface. Behind, the offices volume is a north - south oriented pavilion with an open plan- form. The two concrete horizontal slabs are pierced by randomly positioned slanted steel columns filled with concrete, thus providing adequate earthquake safety as well as a dialogue with adjacent woods. The shape of dynamic continuous glass sheath follows the functional scheme, thus surrounding the workplace with a natural environment.

 

projects
 
by year
 
by status
completed
under construction
current
unbuilt
concept
 
by type
housing
office
public
retail
production
public space
urban infrastructure
masterplan
interior
product design
stage design
 
awards
 
contact
Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel.: +386 1 2410 470

studio@kalamar.si
 
Follow us on
Website contents Studio Kalamar, 2017