preišči samo Studio Kalamar
  projekti info na začetek eng
 
 
 
TEHNOLOŠKO RAZISKOVALNI CENTER JUB
 
 

lokacija: Ljubljana
površina: 3.100 m2
naročnik: Jub d.d.
tip: poslovni
status: izveden
leto izvedbe: 2010

 
 

Center je namenjen izobraževanju in usposabljanju uporabnikov Jubovih izdelkov ter razvoju in raziskavam tehnologij in zaključnih slojev v gradbeništvu. Pritličje objekta obsega aplikativno učilnico, dvoetažni prostor z demonstracijsko hišo ter specialne klimatske komore za študijo toplotnoizolacijskih sistemov ter simulacijo realnih in ekstremnih vremenskih pogojev pri vgradnji materialov; v zgornjih etažah so razvojni laboratoriji.
Ključni element objekta je raziskovalni fasadni poligon s 16 testnimi celicami na južni fasadi. Na vgrajenih sistemih omogoča on-line merjenje različnih gradbeno-fizikalnih parametrov: kontrolirano spreminjanje temperature zraka in relativno vlažnosti v velikih razponih, simulacijo sončnega obsevanja in padavin ter vetra s hitrostjo do 30 km/h.
Poligon obenem predstavlja glavni oblikovni element objekta, njegovi barvni dominanci se vzhodna in zahodna fasada podredita z belimi ploskvami Jubovih fasad, belimi okvirji oken in žaluzijami. Severna fasada predstavlja poligon za novo razviti sistem "tiskane" fasade: dinamični vzorec, apliciran na nevtralno podlago vidnega betona, ovija bazo hiše v valovanje belih točk.

 

 

projekti
 
kronološko
 
status
izvedeni projekti
projekti v gradnji
projekti v delu
neizvedeni projekti
idejni projekti
 
tip
javni
stanovanjski
stanovanjski za starejše
poslovni
proizvodni
trgovski
hoteli
šport
sakralni
urbani kompleks
javni prostor
mestna infrastruktura
urbanizem
interier
oblikovanje predmetov
scenografija
 
nagrade
objave
 
kontakt

Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 2410 470
studio@kalamar.si

 
 

Vsebina spletne strani © Studio Kalamar, 2024
Fotografije Studio Kalamar